Helden- en kampioenendag

Ruim vijftig kinderen waren zondag 11 juni één dag held en kampioen. Stichting Vang je Droom hield voor hen een speciale verwenmiddag met dans, survival, touwtrekken, voetbal én gratis pannenkoeken!

De bokshandschoenen zijn veel te groot voor zijn kleine handjes. Het deert de bijna 6-jarige Christian niet. Voor hem staat Bilal Dumaz, sportschoolhouder en bekend als trainer in het RTL-programma Obese. Voor deze kleine Christian een indrukwekkende verschijning, helemaal als Bilal een paar boksoefeningen voor doet. De workshop boksen van Bilal Dumaz is één van de activiteiten op het programma van de Helden- en Kampioenendag, georganiseerd door Stichting Vang je Droom in samenwerking met Fysius Rugexperts uit Nijverdal. De middag is voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar uit minima gezinnen en kinderen die jonge mantelzorger zijn.

“Het is een verwenmiddag” legt Johanneke ter Haar van de organisatie uit. “We willen de kinderen een beleving en herinnering meegeven. Vanmiddag kunnen ze leuke dingen uitproberen waar ze anders wellicht nooit de kans voor krijgen gezien hun thuissituatie. We proberen een dergelijke groepsactiviteit vier keer per jaar te organiseren. Even geen zorgen, maar vooral genieten”.

Educatie

Naast de workshop boksen geeft Bilal een lesje survivallen en laat hij de kinderen een wedstrijd touwtrekken. Ook kunnen de kinderen streetdancen met de dames van Joni Connect en een wedstrijd voetballen. Paola en Lotte van Fysius Rugexperts zorgen voor een educatief tintje en leren de kinderen aan de hand van een actief kwartetspel meer over hun rug en wat het voor je rug betekent als je te veel ligt te gamen en te appen. Allen zetten zich vandaag belangeloos in.

Verrassing

Christian is samen met zijn zus Lianne (8) en vader Jeroen en moeder Ine naar de bijzondere middag gekomen. Zij zijn jonge mantelzorgers. “Het is goed voor ze om er even uit te zijn. Vandaag draait het even om hen en niet om hun zusje Marlinde die het syndroom van Down heeft,” vertelt moeder Ine. “We hebben ze van te voren niet gezegd wat we vandaag gingen doen, alleen dat we een verrassing voor ze hadden. Thuis is het niet altijd makkelijk voor ze.”

Pannenkoeken

Van al die inspanningen krijg je honger. Dus stonden voor alle kinderen aan het eind van de middag verse pannenkoeken klaar. Gebakken door restaurant De Hooischuur die voor deze middag het eten en drinken belangeloos verzorgde. Als aandenken kregen alle jonge deelnemers een cadeautje mee naar huis: een medaille en een goodie-bag!

Sofieke maakte voor ons een vlog van deze bijzondere dag.

(Bron: Tubantia 12-06-2017, Suzanne van Gaale)